Friday, October 24, 2014

PENJIMATAN TERHEBAT DENGAN COWAY (OKT-DEC 2014)



BAGAIMANA ANDA BOLEH BERJIMAT UNTUK PRODUK COWAY BAGI BULAN OKT-DEC 2014 (Q4) :

1. PENJIMATAN PERTAMA

Adanya PROMOSI TRADE IN untuk penapis air Coway yang kini sedang berlangsung.

Apa syarat untuk promosi ini??
  ** Sah untuk OUTRIGHT atau belian terus sahaja sebarang model Coway Water Purifier & Coway Outdoor Filter. 

Brand apa yang diterima oleh Coway??
  ** Apa-apa brand penapis air yang ada kat pasaran dari ABC sampai XYZ
     Asalkan bukan penapis santan @ penapis teh/kopi jer yang tak boleh..

Berapa yang saya dapat jika saya TRADE IN dengan Coway??
  ** Kalian dapat berjimat sebanyak 20% diskaun apabila anda trade in penapis air lama anda dengan Coway..
Banyak tu yang dapat jimat..!






2. PENJIMATAN KEDUA

Promosi Penjimatan Coway Air Purifier dilanjutkan dari Q3 ke Q4 2014.
Menarikkan??

Kini promosi jimat 20% masih berlangsung untuk semua model Coway Air Purifier sempena jerebu yang kerap melanda negara kita sekarang.



3. PENJIMATAN KETIGA


Penjimatan paling BEST untuk model Mach (Water Purifier) yang jarang-jarang sekali berlaku. Detail promo BEST ini adalah seperti yang di bawah..

Untuk belian terus,

Bakal pelanggan Coway layak untuk menikmati diskaun luar biasa iaitu 30% DISKAUN.
Menarikkan????

Untuk skim sewa beli Coway,

Bakal pelanggan Coway akan menikmati pengecualian untuk Yuran Pendaftaran yang sepatutnya berjumlah RM 200.
Menarikkan..????






































--------------------------
Peluang Terbaik untuk:
--------------------------

● Hadiahkan untuk rumah ibubapa kita ●

● Sedekahkan / wakafkan kat Masjid / Surau / Rumah-rumah Kebajikan •

Ganjarannya sangat BESAR.

Selain penjimatan hebat..dpt juga:

✔ Penghantaran & pemasangan PERCUMA
✔ Servis PERCUMA setiap 2 bulan sekali selama 1 thn
✔ Penukaran filter PERCUMA selama 1 tahun
✔ Baik pulih PERCUMA jika berlaku kerosakan
✔ PERCUMA penukaran alat ganti jika perlu
✔ PERCUMA pemasangan semula jika berpindah

Tawaran Penjimatan ini untuk tempoh TERHAD sahaja.

SMS "Lokasi" ke 0149212521
Kami akan hubungi anda kembali.



Sunday, September 14, 2014

EJEN COWAY DIPERLUKAN SEGERA!

Bismillah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya dengan rasa rendah hati ingin berkongsi peluang kerjaya di Coway sebagai Coway Health Planner atau dengan kata lain sebagai Perunding Kesihatan Coway.

Kenapa kesihatan..?
Ini kerana pendekatan produk coway sememangnya berkait rapat dengan isu kesihatan yang menyentuh dua asas utama dalam kehidupan kita iaitu air dan udara.

Kedua-dua asas ini diterjemahkan dengan penghasilan mesin yang berasaskan sistem penapisan untuk memberi kemudahan dalam membasmi dan mengurangkan masalah & penyakit yang berkaitan serta berpunca air dan udara.











------------------------------
COWAY HEALTH PLANNER
------------------------------



Faedah / kelebihan sebagai Health Planner:
1. Full Time atau Part Time
2. Masa bekerja yang fleksibel.
2. Pendapatan sehingga ribuan ringgit.
3. Pendapatan Tanpa Had dengan modal hanya RM100
4. RM 100 adalah untuk pendaftaran seumur hidup
5. Latihan disediakan.
6. Trip pelancongan percuma 2 kali setahun.
7. Pelbagai contest sepanjang tahun
8. Kenaikan Pangkat.
9. Pelbagai insentif menarik dan lumayan
10. Grand Annual Dinner

Kriteria yang diperlukan:

1. Kelayakan minimum Diploma (Ijazah akan diberi keutamaan).
2. Berumur di antara 30 – 45 tahun.
3. Mempunyai kenderaan sendiri.
4. Boleh berkomunikasi dengan baik.
5. Mempunyai personaliti yang menarik.
6. Attitude yang POSITIF serta Jujur dan Amanah.
7. “Business Minded” dan "Independent".
8. Berpengalaman dalam bidang pemasaran dan jualan merupakan satu kelebihan.
JOB INFO:
  • Salary: RM 3 500 / month
  • Job Type: Executive
  • Experience Level: Any
  • Category: Sales | Marketing/PR/Designers | Retail/Promoters
  • Job Location: KL, SELANGOR
  • Application Deadline: 23 SEPT 2014
  • Email Address to Receive Resumes: cowaysarena@gmail.com


Detail mengenai job info officially, boleh klik di sini


SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI TERUS

SARENA ~ 014-9212521
SARENA ~ 014-9212521
SARENA ~ 014-9212521











Saturday, September 13, 2014

HARGA TERKINI MESIN AIR COWAY ~ SEPT 2014

Bismillahirrahmanirrahim


Berikut harga terkini bagi produk penapis air 3 dalam 1 coway.


Pastinya ramai yang dah sedia maklum bahawa sekarang ini tengah berlangsung 

PROMOSI TERBAIK TAHUN 2014 COWAY

****************************************************
TRADE IN DAN JIMAT SEHINGGA RM 920!!
***********************************************













Brand apa yang boleh di tukar beli..???
Apa-apa brand sahaja diterima oleh pihak Coway (M) Sdn Bhd.

Tawaran macam ini tak selalu ada... so please pada sesiapa yang ada hajat nak UPGRADE penapis air kat rumah tu..cepat-cepat hubungi kami di Pusat Khidmat Coway ya.

Kami,
SARENA 014-9212521 dan ELIAS 010-7609242

Sedia membantu anda bila-bila masa untuk servis informasi produk dan urusan mendapatkan produk Coway.

Selain produk mesin air minuman, tawaran ini juga sah untuk penapis luar rumah Coway model Apollo.













































































































































Monday, September 8, 2014

SEPTEMBER 2014 DAN COWAY ~ JOM SELONGKAR!!

-------------------------------------------------------------
APA ISTIMEWANYA SEPTEMBER 2014 DAN COWAY..?
-------------------------------------------------------------

Pertama sekali tentulah melibatkan promosi terkini produk coway bulan September 2014.


SEPTEMBER 2014

--------------------
~ Bulan terakhir untuk promo diskaun 20% produk penapis & penulen udara Coway.
Yang ini sah untuk belian tunai sahaja ya.
Ada beberapa jenis tunai ---> Tunai RM, Tunai cek, Tunai kad kredit swap penuh dan Tunai secara ansuran mudah melalui kad kredit terpilih.
Cepat cepat cepat..grab promosi terbaik dari Coway ini.
Banyak beza harga kalau dikira-kira.. 
Contoh pengiraan untuk hot produk penulen udara Coway (Lombok II) ini ya.

Harga asal : RM 3300

Diskaun 20% 
Harga selepas diskaun : RM 2640


Perbezaan Harga : RM 690



Maknanya sejumlah RM 690 kita dapat berjimat!!!




SEPTEMBER 2014

--------------------
~ Bulan di mana Coway mengada promosi unik yang melibatkan tukar beli produk (trade in).
Coway kini menerima trade in..produk penapis air/mesin air/penapis luar rumah (apa-apa brand jer) untuk mendapat penjimatan sebanyak 20% untuk produk penapis & penulen air Coway dan penapis luar rumah.


Bestkan..bagi sesiapa yang pernah tanya-tanya Coway ada trade in ke idak.. ini masanya untuk grab promo ini.








































SEPTEMBER 2014
--------------------
~ Bulan Sept 2014 ini juga genap setahun Cik Mach penulen air Coway kami berkhidmat untuk kami.
Memang tak sedar..rasa macam baru isi form untuk nak sewa beli dia. 
Bila dah setahun..means sudah kali ke 6 pihak Coway (M) Sdn Bhd bertandang ke rumah untuk buat servis seperti product cehck up, product sanitation dan filter part changing.
Ini semua dah tak ada extra & hidden charge lain ya..
Semua FREE... tak percaya boleh double kompem dgn kawan2 atau family yang dah pakai Coway.






















VILLAEM : TERBARU DARI COWAY (PENAPIS AIR COWAY BEST)

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera.

Entry kali ini, kami nak kongsikan dengan pengunjung blog semua..produk penulen air coway terbaru di pasaran oleh Coway (M) Sdn Bhd.

Perkenalkan VILLAEM..






SMART . STYLISH . MODERN CRAFTED

Itu Villaem nyer trademark sesuai dengan rekabentuknya unik disaluti warna putih yang ellegant. Antara ciri-ciri terkini yang diketengahkan untuk model Villaem ini adalah seperti grafik di bawah:




Why Coway Water Purifer?
Because Coway Is The Top Consumer
And Household Electronics Company In Korea.

 

• More than 5 million satisfied customer in Korea.

• One of largest R&D Center with state-of-art facilities and more than 250 researches.

• Received Numerous International Awards & Certifications.
• Recognized as “Drinking Water Quality Inspection Agency”.

• World’s largest indoor water filter manufacturer.

• Awarded the Water Quality Association (WQA) Gold Seal Mark.

• Cody always ever-ready in assisting customers’ product maintenance.

• Adhere to the RoHS Standard (Restriction of Hazardous Substances Directive).


Tu diaaa... pada pengunjung blog yang dah terr jatuh hati dengan kekacakkan villaem ini.. boleh la risik-risik dengan kami ya!

Kami sedia membantu memberi informasi tepat dan terbaikk untuk kalian semua.

Jangan lupa untuk:

CALL/SMS/WHATSAPP KE 014-9212521
CALL/SMS/WHATSAPP KE 014-9212521
CALL/SMS/WHATSAPP KE 014-9212521
                                                            SARENA
atau
CALL/SMS/WHATSAPP KE 010-7609242
CALL/SMS/WHATSAPP KE 010-7609242
CALL/SMS/WHATSAPP KE 010-7609242
                                                            ELIAS

Sunday, July 13, 2014

RAYA BERSAMA COWAY

KELAINAN RAYA TAHUN 2014 ANDA DENGAN PRODUK COWAY

@ PENAPIS AIR COWAY




































@ PENAPIS UDARA COWAY































@ JUICEPRESSO




















GREAT COMBINATION..!
PREMIUM PRODUCT FOR PREMIUM PEOPLE

SMS/WHATSAPP/CALL KE 014.9212521

SMS/WHATSAPP/CALL KE 014.9212521

SMS/WHATSAPP/CALL KE 014.9212521

UNTUK DAPATKAN UNIT ANDA HARI INI..!!!!

Monday, June 30, 2014

PROMOSI COWAY JULAI 2014~ TERBAIK PUNYA!!




Sejuk mata memandang melihatkan pemandangan macam dalam gambar kat atas ni. Lebih sejuk lagi hati bila Coway sentiasa perihatin dengan keperluan rakyat Malaysia yang memerlukan air bersih dan tulen serta persekitaran udara yang bersih & segar.

Alhamdulillah Promosi Coway dilanjutkan dengan lagi istimewa iaitu:


10% untuk produk air (Water purifier, Outdoor Filter, Bidet system, SPA Water Softener

20% untuk semua model produk alat penulen udara

** Diskaun ini valid untuk belian terus/cash sahaja.

Terbaiikk kan..? 

Perlu diingat selalu Coway Loves You... Coway Loves Us!!!

Kenapa 20% untuk produk alat penulen udara tu..?
Kerana....

 [ ] Jerebu datang lagi memenuhi ruang udara terutama di sekitar Lembah Klang
 [ ] Terlalu ramai antara rakyat Malaysia yang bela haiwan kesayangan di rumah
 [ ] Coway nak bantu ramai rakyat Malaysia yang ada masalah berkaitan pernafasan untuk dapatkan udara bersih dan segar dalam rumah yang dapat mengelakkan jangkitan yang lebih buruk.




Secara keseluruhannya, rumah kita tidak akan lengkap tanpa 2 hot produk coway ni:

 ---> Udara : Lombok II
         Sewa beli : RM 110 sebulan
         Belian terus : RM 3300  lepas diskaun RM 2640 
                            WOW!!! JIMAT RM 660

 ---> Air : Petit/Mach
         Sewa beli : RM 120 sebulan
         Belian terus : RM 3700 lepas diskaun RM 3330 (PETIT)



HUBUNGI SEKARANG 014.9212521 
(CALL, SMS, WHATSAPP) 
UNTUK KHIDMAT NASIHAT

SEDIA MEMBANTU BILA-BILA MASA :)
Sarena Coway
Trusted & Authorized Coway Health Planner
(HP NO: 520482)
Club 15 Achiever
Weekly Sales Achiever
Monthly Top Sales HP

Call Now 014.9212521
Call Now 014.9212521
Call Now 014.9212521
   



Tuesday, June 24, 2014

BETUL KER COWAY NAK NAIK HARGA..??

Salam sejahtera semua..dua tiga minggu nie..bagi kengkawan diluar sana yang mengikuti perkembangan produk Coway, mula alert akan berita kenaikan harga Coway. Mula-mula ramai yang macam tak percaya sehingga lah memo rasmi dikeluarkan oleh pihak Coway akan kenaikan harga yang bermula Julai 2014 nanti. Untuk makluman kawan2 / pengunjung blog ini, Coway telah bertapak di Malaysia sejak 8 tahun yang lalu. Dan kini, Coway merupakan sebuah syarikat yang kian berkembang pesat di Malaysia dengan mempunyai bilangan majoriti rakyat Malaysia yang menggunakan produk Coway baik di kediaman mereka mahupun di premis perniagaan mereka. Dalam tempoh 8 tahun tu..ini baru kali ke 2 harga Coway mengalami kenaikan.






Di bawah adalah jadual harga lama dan harga baru bagi kesemua produk Coway. Ada juga produk yang tidak mengalami kenaikan seperti penapis air luar rumah iaitu kekal dengan harga RM 2700 (sebelum diskaun)


Sedar tak sedar, esok (25hb Jun 2014) merupakan hari terakhir submission bulan ini untuk installation Jun 2014. Sekejap jer rasanya akan.. dan minggu ini ketara sangat order masuk Coway..melonjak2 naik bila mana klien mula alert dan inginkan penjimatan utk grab harga dan promosi terkini Coway. Hampir seluruh kaunter jualan Coway seluruh Malaysia begitu meriah dengan para HP untuk sale submission.

Masih sempat untuk buat order jika ada pengunjung yang berhajat nak pasang dalam masa terdekat ini.





Jom kita review balik kegembiraan klien coway bila dah miliki produk coway di rumah. Ini baru amik satu klien...  :)




Anntara sebab2 utama kenapa makin ramai yang memilih Coway adalah kerana kualiti air tapisan..kualiti produk Coway itu sendiri serta servis percuma yang ditawarkan oleh pihak Coway setiap 2/3 bulan sekali. Memang terrrbaiiikkk!!!




PILIHAN DI TANGAN ANDA.
HUBUNGI 0149212521 UNTUK KHIDMAT NASIHAT.
PELABURAN KITA HARI INI UNTUK SESUATU YANG BAIK (AIR & UDARA MERUPAKAN ASAS KEPADA KESIHATAN) PASTI MEMBERI IMPAK BESAR KEPADA SELURUH AHLI KELUARGA KITA.
BETUL KAN...?

Keep Smiling :)





Monday, June 16, 2014

PERSIAPAN MENYAMBUT BULAN RAMADHAN 1435 (2014)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera buat semua pengunjung blog findsarenaforcoway yang saya hormati.



Tidak lama lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan yang jatuh pada 29 Jun 2014 bersamaan 1 Ramadhan 1435. Pastinya ramai tidak sabar untuk menghadapinya. Sudah bersediakah kita...? In sya Allah.. 


Sedikit perkongsian antara persiapan yang perlu ada menurut Ustaz Amin:

Antara persiapan yang perlu ada kepada kita semua untuk menyambut Ramadhan supaya Ramadhan tidak terlepas begitu sahaja ialah seperti berikut :
  1. Persiapan Rohani penting kepada kita semua, untuk melaksanakan segala ibadah yang ada dalam Bulan Ramadhan ini perlu mempunyai keikhlasan hati dan tidak mengeluh kesah kerana tidak dapat menikmati makanan pada siang hari dan tidak merunggut kelaparan ketika berpuasa.

  2. Ilmu tentang ibadah-ibadah yang terdapat dalam Bulan Ramadhan kena dipelajari oleh kita semua, kefahaman tentang ibadah Bulan Ramadhan ini akan menyebabkan kita mudah melaksanakannya tanpa menghadapi masalah.

  3. Fizikal penting dalam melaksanakan ibadah puasa, sebab orang sakit dalam bulan puasa tidak dapat melaksanakan ibadah puasa dan ia terlepas dari segala hikmah yang terdapat dalam bulan puasa. Badan sihat juga mudah untuk melaksanakan ibadah Solat Tarawih, mudah untuk membaca Al-Quran dan sebagainya.

  4. Ekonomi juga penting dalam bulan puasa. Orang yang berkemampuan perbanyakkanlah sedekah kepada orang yang tidak berkemampuan. Kerana ganjaran pahalanya sangat besar. Memiliki ekonomi juga dapat membuatkan seseorang itu mudah ke masjid untuk melaksanakan ibadah Bulan Ramadhan.
Pastikan segala apa yang kita lakukan walaupun pekerjaan harian kita sekalipun menjadi ibadah dan kita dikurniakan ganjaran yang sangat besar dan baik dari Allah kerana tidak melepaskan peluang ibadah dalam bulan yang penuh kemuliaan dan barakah ini.

Copy & Paste drpd : laman blog Ustaz Amin ~ http://www.ustaznoramin.com/
Credit buat beliau

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dan ini sedikit perkongsian daripada saya:

Secara rutinnya setiap kali tibanya Ramadhan, ia dimulakan dengan niat berpuasa pada malam hari/waktu sahur pada/sebelum hari pertama ramadhan.


Sepanjang tempoh berpuasa bermula daripada habis waktu bersahur, sehingga azan waktu maghrib, kita disarankan untuk memperbanyakkan amalan-amalan yang boleh memberi ganjaran pahala buat kita sebagai hamba Allah s.w.t.







Di bulan puasa atau bulan-bulan lain, kita memang disarankan untuk banyakkan minum air bagi mengelakkan tubuh kita dari terhidrat. Jika di bulan puasa, kena minum air banyak2 pada waktu malam dan semasa sahur.

Untuk kemudahan dan penjimatan satu keluarga, penggunaan mesin air minuman yang siap bertapis yang dilengkapi dengan 3 jenis suhu air juga dapat melancarkan dan keselesaan bersama dalam penyediaan air minuman. 

Telah banyak feedback kami terima, penggunaan mesin air minuman 2 dalam 1 Coway dapat memudahkan dan menjimatkan dalam pelbagai aspek untuk menyediakan air minuman kepada seisi keluarga teutamanya untuk menyambut ramadhan kali ini. Pastinya berbeza jika masa dapat dijimatkan dan memberi banyak ruang untuk melaksanakan amalan-amalan yang disarankan di bulan ramadhan.







In sya Allah..mudah-mudahan. Dapat kita upgrade untuk air minuman kita tahun ini.. !

Jangan lupa untuk hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai coway yer.
014-9212521 Sarena
SMS || WHATSAPP || CALL